Blog

Blog

25 februari 2025
Als u het niet met de verzekeraar eens bent over welk standpunt dan ook, dan doet u er verstandig aan om voordat u een klacht opstelt, eerst de tekst van uw klacht met Schadecoach te overleggen. Laten we eerlijk zijn: de verzekeraar maakt een dergelijke situatie tientallen keren per week mee, maar voor u u als verzekerde is het meestal de eerste keer. Een verzekerde is dus volkomen leek wat dat betreft en hij weet meestal ook niet waar precies de schoen wringt. Dat komt vooral omdat de verzekeraar sluwe formuleringen gebruikt waardoor het lijkt dat deze gelijk heeft. Trap niet in de vallen die een verzekeraar uitzet, maar laat het opstellen van een klacht over aan Schadecoach , die jarenlange ervaring heeft met de trucs van verzekeraars! Als de verzekeraar ongelijk heeft kost u dat in veel gevallen niets, nu de wet in artikel 6:96 BW bepaalt dat de kosten ter verkrijging van recht (bij een onjuiste afwijzing) door de verzekeraar dienen te worden betaald.
25 februari 2025
Als u op de website van het Klachteninstuut Financiele Dienstverlening kijkt bij het uitsprakenregister, dan ziet u dat wel 80% van de voorgelegde klachten niet gegrond worden verklaard en dat de vordering die een verzekerde op de verzekeraar meent te hebben, wordt afgewezen. Dat komt niet zelfden omdat verzekerden compleet ondeskundig zijn en nauwelijks weten waar de schoen wringt. Ze gebruiken niet terzake doende argumenten waarvan ze denken dat die hout snijden. Ze komen bij het Kifid tegenover juristen te zitten die dagelijks klachten behandelen en die de verzekerde tijdens een hoorzitting in verlegenheid brengen. Kortom: een zeer onbehaaglijke situatie. Het Kifid weegt alleen de argumenten van de verzekerde af tegen de veelal juridisch juiste argumenten van de juristen. Op die manier is het resultaat voorspelbaar: het Kifid kan dan niet anders dan de verzekeraar gelijk geven. Dat komt dan omdat de verzekerde onjuiste argumenten heeft gebruikt. Had hij de juiste argumenten gebruikt, dan was de kalcht in zijn voordeel beslecht. Laat u niet verleiden om het als leek tegen verzekeraars op te nemen maar maak gebruik van de deskundigheid van Schadecoach . De kosten daarvan wegen niet op tegen de winst die u heeft als u in het gelijk wordt gesteld!
25 februari 2025
U bent niet eens met beslissing verzekering
25 februari 2025
Dat beleid zit in de genen van verzekeraars en de door hen ingeschakelde experts. Die zijn namelijk altijd economisch afhankelijk van de verzekeraar en die schrijven hun rapportage vaak zo dat de verzekeraar kan zeggen dat de schade niet onder de dekking valt. Als de verzekeraar u dus laat weten dat uw schade niet is gedekt heeft u altijd het recht op een second opinion, ondanks dat verzekeraars dit vaak ontkennen. U heeft recht op contra expertise als het schadebedrag niet hoog genoeg vindt maar ook kunt u het standpunt van de verzekeraar gewoon door Schadecoach laten toetsen. Als dan blijkt dat de verzekeraar ongelijk heeft, dan kan alsnog een eigen deskundige (contra-expert) worden ingeschakeld. Op onze website Verzekeringsklachten.nl leest u daar meer over en dan ziet u dat het altijd de moeite loont om een afwijzing door uw verzekering door ons te laten toetsen.
Share by: